Ergonomi

De belastningslidelser som hyppigst opstår, hvis der er ergonomiske problemer, er gener eller skader i muskler, led, sener og nerver. Det kan for eksempel være muskelinfiltrationer, slidgigt og seneskedehindebetændelse.

Ergonomi handler om samspillet mellem menneske, arbejde og miljø.


Belastningsskader kan skyldes

Uhensigtsmæssig indretning af arbejdspladsen

Manglende tekniske hjælpemidler

Uhensigtsmæssig organisering af arbejdet

Forkert arbejdsteknik

Anvende god arbejdsteknik

Man bør altid bruge kroppen på en hensigtsmæssig måde og undgå arbejdsbevægelser og belastninger som giver risiko for skader og nedslidning. Uhensigtsmæssige arbejdsbevægelser er f.eks. tunge løft, ensidigt gentagne bevægelser, meget stillesiddende arbejde, knæliggende arbejde, arbejde over skulderhøjde etc.

​Forebygge skader

Ved at tænke i ergonomi kan skolen/uddannelsesstedet og eleverne/de studerende være med til at forebygge skader.

​Virksomheder

Glade og tilfredse medarbejdere er drivkraften i en virksomhed. Har man stillesiddende eller hårdt fysisk arbejde, er det vigtigt at kroppen er i balance.

Når vi trives stiger arbejdslysten og sygefraværet falder. Vi har mulighed for at lave ordninger af forskellig karakter, så du kan sætte sundhed og livsglæde i højsædetpå din virksomhed.

Bilen slides forskelligt afhængigt af om den kører på grus eller asfalt, ligesom hastigheden har betydning for dens levetid. Det samme gælder den menneskelige organismei forhold til det den udsættes for! Det kan derfor have afgørende betydning hvordan vores arbejdsplads er indrettet.

En anden væsentlig faktor er hvordan vi bruger vores bevægeapparat under arbejdet.

Nogle biler skal tunes på én måde, andre på en anden. Derfor tager min vejledning altid udgangspunkt i dine styrker og ikke bare angivne mål og højder for stole og bordindstilling. Vejledningen bliver derfor yderst individuel, og helt ud fra dine symptomer.​

Kontakt vadehavs klinikken​

​Jeg er uddannet ergoterapeut og senetensbehandler. Jeg behandler ikke kun dine symptomer, men søger at finde årsagen til dine smerter. Kontakt mig i dag, og hør hvordan jeg kan hjælpe dig.

Kærbølvej 52, 6760 Ribe

Vadehavs klinikken v/Lotte Erri
Kærbølvej 52A
6760 Ribe

CVR: 24980383


Telefon: 61 74 83 01
E-mail: info@lotteerri.dk

Send en besked​

Har du brug for rådgivning vedrørende en behandling - så skriv din besked til mig her.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt